OKULUN TARİHÇESİ

OKULUN TARİHÇESİ

07.01.2016 1696

DERVİŞPAŞA ORTAOKULU TARİHÇESİ

OKULUN İSMİ

İslahiye yöresinde yaşayan aşiretler arasında geçimsizlikler uzun süre devam ederken 1868 yılında Adana Valisi Cevdetpaşa ve Halep Valisi geçimsizlikleri düzeltmek ve yöreyi ıslah etmek için görevlendirilmişlerdir.

Dervişpaşa komutasındaki 15.000 kişilik bir kuvvet yöreye gelmiş ve yörenin ıslah ve iskan işlerini tamamlayaraka bu günkü İslahiye ilçesinini temellerini atmıştır.Bu çalışmalar sırasında değerli hizmetleri bulunan zamanın konumatı Dervişpaşa´nın ismine izafeten İslahiye´nin bir mahallesine Dervişpaşa ismi verilmiş, aynı mahallede 1964 yılında yapılan İlkokula da mahallenin isminden dolayı Dervişpaşa İlkokulu verilmiştir.
1997 yılında 8 yıllık kesintisiz temel eğitime geçildikten sonra okulun adı Dervişpaşa İlköğretim Okulu olmuştur.

OKULA AİT BİLGİLER:

Dervişpaşa İlköğretim Okulu 1964 yılında tek katlı iken 6 dershaneli olarak yapılmış ve aynı yıl eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Görülen ihtiyaç üzerine 1974 yılında 6 dershanelik üst kat ilavesi yapılmıştır. 1999 yılında bu bina eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle yıkılma tehlikesi geçiren okul 2000 yılında yıkıla

rak yerine 12 derslikli yeni bir bina yapılarak 2001 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.

Yeşilay Haftası - Yeşilay Haftası